Helpcenter Maatje

Meestal krijgen we hulp van familie en vrienden. Niet iedereen kan hier op terugvallen. Het is dan fijn om te weten dat u via Helpcenter Maatje in contact kunt komen met mensen bij u uit de buurt, die u met alle plezier een handje helpen.

Helpcenter Maatje biedt uitkomst wanneer hulp nodig is en u:
• zelfstandig woont;
• geen of weinig vrienden, familie of kennissen hebt die u kunnen helpen;
• niet voldoende geld heeft om hulp te kunnen inkopen;
• eventueel beperkt bent door gezondheidsklachten.

Het is vaak de combinatie van factoren die een probleemsituatie veroorzaakt.
Als u vragen heeft over uw situatie kunt u ons altijd bellen of mailen.

Kent u iemand die in een sociaal isolement is geraakt of dreigt te raken? Een weduwe of weduwnaar die zonder partner door het leven gaat en dit heel moeilijk vindt? Voelt u zichzelf vaak alleen en zou u het leuk vinden om wat aanspraak te hebben, een wandeling te maken of een kopje koffie te drinken? Vindt u het moeilijk om alleen naar buiten te gaan of boodschappen te doen, naar een arts te gaan of heeft u moeite met het invullen van documenten? Of kent u zo iemand? Laat het ons weten via de button: Hulp vragen

Wij nemen dan contact met u op om samen te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen. Het gaat hierbij om hulp die door één vrijwilliger kan worden geboden. Hij of zij komt u kosteloos helpen. Wij vergoeden echter niet de (kosten van) eventueel benodigde materialen. Ook zijn wij geen thuiszorg, begeleiders of poetshulp.

Als u graag onder de mensen bent hoeft u niet te wachten op een maatje. Uiteraard kunt u altijd bij ons terecht voor een kop koffie. Dit kan op een van onze lokale inloop c.q. ontmoetingsplaatsen en/of het Kledingcenter en/of onze regionale Hersteltuin te Schinnen.

Zie onze Agenda voor de data en tijdstippen van onze activiteiten.