Start zelf een actie

Hoe werkt het?

Wil je in actie komen tegen armoede? Dat kan eenvoudig via een eigen Facebook-actiepagina. Op jouw manier zamel je geld in voor armoedebestrijding en om mensen te helpen op weg naar zelfredzaamheid. Neem bijvoorbeeld deel aan een sportief evenement, verkoop zelfgemaakte sieraden, bak taartjes of ga een uitdaging aan met collega’s en laat je sponsoren.

Stap 1: Meld je actie aan

Maak gratis je persoonlijke Facebook-actiepagina aan. Laat zien wat je gaat doen, wanneer de actie plaatsvindt en wat je motivatie is. Met foto’s, video’s en tekst vertel je jouw verhaal op je eigen manier.

Stap 2: Vertel het iedereen

Deel je actiepagina via social media met zoveel mogelijk vrienden en bekenden. Bekijk de 10 tips om je actie te promoten.

Stap 3: Verzamel donaties

Laat iedereen via je actiepagina doneren via deze pagina of vraag ze zelf om ook een (sub)actie te starten. Kom je als groep in actie, maak dan als groep een Facebook-pagina en vraag dan iedereen die mee wil doen deze pagina te delen en/of zelf een actiepagina aan te maken.

Bedrijf in actie

Organiseer met je bedrijf een kerstactie voor Helpcenter

Wordt het deze kerst een cadeau, een kerstpakket of een gezellig diner? Kerst is traditioneel dé periode om te laten zien dat je om elkaar geeft en elkaar waardeert. Kom in de kerstperiode in actie met jouw bedrijf en help mee ons doel te realiseren: minder sociale- en praktische armoede en anderen helpen op weg naar herstel en zelfredzaamheid. Want ieder leven is de moeite waard! Er zijn verschillende mogelijkheden om in actie te komen voor het Helpcenter.

Wordt het dit jaar doneren of dineren?

Misschien is het een goed idee om het kerstuitje of kerstdiner van jouw bedrijf dit jaar om te zetten in een donatie voor het Helpcenter. Laat het ons weten als we je kunnen helpen via info@helpcenter.nl.

Kom met kerst zelf in actie met je bedrijf 

1. Organiseer zelf een kerstactie
Van een oliebollen bakwedstrijd tot een kerstmarkt. Alles kan! Maak een Facebook-actiepagina aan. Draag zo samen bij aan een gezamenlijk eindbedrag.
2. Schenk een deel van de opbrengst
Je kunt een deel van de opbrengst of fooi schenken, maar je kunt ook een donatiebox op je toonbank, bij de receptie of bij de garderobe van jullie kerstfeest plaatsen. Zo steun je het Helpcenter op een eenvoudige manier.