Hersteltuin pakketten

Zoals u al heeft kunnen lezen is de doelstelling van de helpcenter hersteltuin om mensen die in armoede leven te voorzien van gezonde voeding, hen te activeren waar nodig, en hen leren zichzelf te voorzien op een gezonde manier met gezonde voeding.  Nadat wij eerst al deze mensen van gezonde voeding voorzien zullen wij het overschot aan groenten, fruit, honing en eieren bij u aanbieden om dit werk blijvend mogelijk te maken.

Wilt u ons hiermee helpen en zelf elke wek weer een biologisch, eerlijk en gezond pakket ontvangen die speciaal voor u wekelijks voor u klaar zetten? Klik hier

Met onze pakketten bent u verzekerd van een wekelijkse portie verse, biologische seizoensproducten. Wij maken de weg ‘van land tot klant’ zo kort als maar kan! Dus zo van tuin naar bord. Door onze pakketten af te nemen krijgt u de meest eerlijke en gezonde voeding terwijl u ons helpt om te helpen om praktische en sociale armoede te bestrijden.

Door middel van het abonnementen systeem kunnen we de teelt van de groenten zo goed mogelijk aan laten sluiten bij de afzet en voorkomen we overschotten of tekorten. U profiteert mee door de goede prijs-kwaliteit verhouding en sponsort hiermee het werk van het helpcenter.

Uiteraard kunt u ook gedurende openingstijden in onze winkel komen. U kunt hier groenten, kruiden, eieren en honing vinden. Hier kunt u zowel contact als met pin betalen.

OPHALEN:
Als u een abonnement heeft kunt u uw pakketten elke maandag, dinsdag tot 16:30 uur ophalen bij onze Hersteltuin te Puth. (denk aan uw pas)

Hersteltuin Groentepakket:

In ons wekelijks geleverd groentepakket zit een samenstelling van groenten van het seizoen, zo veel mogelijk geteeld op de eigen tuinderij. De groenten worden geteeld op biologische wijze en met respect voor de aarde en de natuur. Het pakket is goed gevuld, gevarieerd, en de groenten zijn rijk van smaak.

Alle  pakketten bevatten 6 verschillende groenten/kruiden/fruit, waaronder 4 maaltijdgroenten. Soms zitten er nog andere groenten bij zoals sla, komkommer, en tomaat. Gedurende het seizoen wisselt het aanbod met de seizoenen mee, omdat we alles zo vers mogelijk uit onze hersteltuin willen oogsten.

We bieden 4 verschillende pakketten aan:

Mini pakket voor 1 persoon, €7,95,-

Klein pakket voor 2 personen,  €9,95

Middel pakket voor 3 personen, €12,95

Groot pakket voor 4 personen, €16,95

 

Helpcenter Fruitpakket:

Indien beschikbaar vindt u in een fruitpakket 4 verschillende soorten fruit. Zo mogelijk wordt het fruit betrokken van telers uit de buurt, aangevuld met klein-fruit van onszelf (aardbeien en bessen).

Ook hier houden we ons bij fruit uit het seizoen, zoveel mogelijk uit de buurt en zeker uit Europa. ‘Biologische’ Peren uit Argentinie zul je niet in ons pakket vinden. Sinaasappels uit Italie wel. In de zomer en herfst kan al het fruit uit Nederland worden betrokken en maken we gebruik van het lokale seizoensaanbod!

Ons fruitpakket kost €7,95

 

Voordelen van onze pakketten:

  • De goedkoopste manier om aan biologische groenten en fruit te komen!

Doordat we zoveel mogelijk zelf telen, en er zo weinig mogelijk tussenhandel is, kunnen we groenten en fruit in pakketten voor een reële prijs aanbieden.

  • De echte smaak weer terug:

Doordat we onze groenten telen op een bodem die goed verzorgd wordt met biologische mest en compost, worden onze groenten niet opgepompt en krijgen ze hun eigen smaak weer terug.

Bovendien kiezen we vaak voor groente-rassen die extra smaakvol zijn. Dit zijn vaak oorspronkelijke rassen, die misschien iets minder kilo’s leveren maar wel een betere kwaliteit!

  • Krakend vers:

Dagverse groenten op het bord!

  • Gezond:

Geen gif, maar een gezonde bodem onder de plant zorgt voor een gezonde groente, die weer gezond is voor u! Bovendien eet u wat het seizoen voor u in petto heeft. ‘Toevallig’ sluiten de voedingskwaliteiten van seizoensgroenten goed aan bij de menselijke ‘seizoenen’. Zo heeft u in de zomer meer aan lekkere sla, malse blaadjes en tomaten, en in de winter een lekker verwarmend stamppotje van boerenkool of winterpeen…

  • Gemak:

Met onze pakketten bent u wekelijks voorzien van uw portie bio, inclusief lekkere recepten!

  • Variatie:

Doorheen het seizoen komen er 60 verschillende soorten groenten in het groentepakket. Genoeg ingrediënten voor heel wat gevarieerde maaltijden.

  • Duurzaam:

Zo weinig mogelijk transport, geen gifstoffen, duurzaam bodembeheer, zorg voor de natuurlijke omgeving. We leggen zelfs een boel CO2 vast als humus in de bodem!

  • Met uw aankoop van de meest gezond voeding helpt u ons helpen om praktische en sociale armoede te bestrijden. Zo maakt u onze doelstelling mogelijk: mensen te helpen terug naar herstel en zelfredzaamheid !