Helpcenter Kledingcenter

De tweede belangrijkste basisbehoefte is kleding. Helpcenter Kledingcentrum biedt daarom de mogelijkheid om nieuwe en tweedehands kleding te kopen voor een sterk gereduceerde prijs (tussen de € 0,50 cent en € 2,50) voor mensen die hiervoor in aanmerking komen.

Mensen en gezinnen die hiervoor in aanmerking komen hebben doorgaans minder dan 45 euro per week te besteden. Ons doel is: “terug naar herstel en zelfredzaamheid.” Hiervoor geven wij alle mogelijke ondersteuning, zoals voedselpakketten, kleding, begeleiding en ondersteuning, schuldhulp en advies, ondersteuning bij het zoeken naar werk, ondersteuning in dagritme en regelmaat, en bieden wij graag een luisterend oor.
Zodoende is Helpcenter Kledingcenter ook een plek van ontmoeting. Wanneer u geen kleding komt kopen of bekijken, kunt u hier altijd terecht voor een gratis kop koffie. Ook als u niet in aanmerking komt voor kleding met een sterk gereduceerde prijs, nodigen wij u graag uit in ons kledingcentrum om op koopjesjacht te gaan. Met elke aankoop van de laag geprijsde kleding ondersteunt u namelijk het Helpcenter.

Het Kledingcenter is gelegen op de volgende adressen: 
Breinder 5 te Schinnen en Schaesbergerweg 126 te Heerlen.
Openingstijden op beide locaties: 
Vrijdag 16:00 tot 18:00 uur.

Wilt u in aanmerking komen voor kleding tegen een zeer gereduceerde prijs? Klik dan hier.

We hebben mensen nodig om de kleding te herstellen, strijken, wassen, sorteren en mensen die in het Kledingcenter aanwezig zijn. Wilt u ons ondersteunen als vrijwilliger? Klik dan hier.

Uiteraard hebben we ook donateurs nodig om dit te kunnen doen. Dit kunt u doen door uw kleding te doneren in onze kleding donatiecontainers op onze locaties. Wilt u ons helpen door middel van een gift? Klik dan hier.