Helpcenter Maatje

Meestal krijgen we hulp van familie en vrienden. Niet iedereen kan hier op terugvallen. Het is dan fijn om te weten dat u via Helpcenter Maatje in contact kunt komen met mensen bij uit de buurt, die u met alle plezier een handje helpen.

helpcenter Maatje biedt uitkomst wanneer hulp nodig is en u:
• zelfstandig woont;
• geen of weinig vrienden, familie of kennissen hebt die u kunnen helpen;
• niet voldoende geld heeft om hulp te kunnen inkopen;
• eventueel beperkt bent door gezondheidsklachten.

Het is vaak de combinatie van factoren die een probleemsituatie veroorzaakt. .
Als u vragen heeft over uw situatie kunt u ons altijd bellen of mailen.

Ken je iemand die in een sociaal isolement is geraakt of dreigt te raken? Een weduwe of weduwnaar die zonder partner door het leven gaat en dit heel moeilijk vindt? Voelt u zichzelf vaak alleen en zou u het leuk vinden om wat aanspraak te hebben, een wandeling te maken of een kopje koffie te drinken? Vindt u het moeilijk om alleen naar buiten te gaan of boodschappen te doen, naar een arts te gaan of heeft u moeite met het invullen van documenten?  Of kent u zo iemand? Laat het ons weten via de button: Hulp vragen

Wij nemen dan contact met u op om samen te bespreken wat wij voor u kunnen en mogen betekenen. Het gaat hierbij om hulp die door één vrijwilliger kan worden geboden. Hij of zij komt u kosteloos helpen. Wij vergoeden echter niet de (kosten van) eventueel benodigde materialen. Ook zijn wij geen thuiszorg, begeleiders of poetshulp.

Als u graag onder de mensen bent hoeft u niet te wachten op een maatje. Uiteraard kunt u altijd bij ons terecht voor een kop koffie. Dit kan op één van onze locale inloop c.q. ontmoetingsplaatsen en/of het Kledingcenter en/of onze regionale Hersteltuin te Puth.

(Zie Agenda voor de data en tijdstippen van deze activiteiten)